Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kolorową papryką ,cebulą i fieletem z indyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
filet z indyka 200 g
cukinia 1 szt
oliwa 2 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyzeczki
tymianek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kolorową papryką ,cebulą i fieletem z indyka

Fileta z indyka umyć ,pokroić w kostkę .Posypać papryką słodką,majerankiem, pieprzem i odstawić do lodówki.
Papryki kolorowe umyć ,pozbawić pestek i pokroić na grubsze kostki.
Cebulę obrać i pokroić w grubsze piórka. Cukinię umyć ,pokroić w grubsze półplasterki. Cebulę i papryki wymieszać z oliwą i tymiankiem i odstawić na chwile w chłodne miejsce.
Nabijać na patyczki do szaszłyków przemian i grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak