Szaszłyki z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    700 g
  • oliwa

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • papryka czerwona

    1 duża szt
  • pieczarki

    14 szt
  • cebula

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w dużą kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać dokładnie oliwę z sokiem z cytryny, słodką papryką i czosnkiem. Do smaku dodać nieco soli i pieprzu. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić mięso i dokładnie wymieszać aby pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki, im dłużej tym lepiej. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nadziewać po kawałku karkówki, cebuli, papryki i pieczarkę itd. Szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż mięso dobrze się zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 29.11.2014 13:01
takie mięso lubię
mysza75 29.11.2014 10:30
ale pyszności u ciebie szaszłyki palce lizać
engie23 29.11.2014 09:55
pyszności :)
erym 29.11.2014 00:34
slinka leci, litosci!
RenataZ-et 28.11.2014 21:51
musiały być pyszne!
Iwusia 28.11.2014 21:28
zjadłabym
Gracer 28.11.2014 20:57
szaszłyki zawsze pyszne
mały_łasuch 28.11.2014 20:31
Pysznie wyglądają
Katarzyna59 28.11.2014 20:28
uwielbiam takie szaszłyki
irenka 28.11.2014 20:26
pychotka,uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat