Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 0,5 szklanki
sos sojowy kilka łyżek
tymianek
musztarda 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku

składniki szaszłyków

pierś z kurczaka 250 gram
pieczarki 200 gram
cukinia 1 sztuka
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
brzoskwinie w puszce
ananas w puszce
Gril klasyczny Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla

Składniki marynaty wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić do marynaty na około 0,5 godziny - wstawić do lodówki. Warzywa i owoce pokroić w kostkę. Następnie wykałaczki nasączyć oliwą lub zamoczyć w wodzie i nakładać kolejno składniki: cebulę, cukinię, mięso, paprykę, brzoskwinię, pieczarki i ananasa. Na końcach wykałaczki powinna być cebula i cukinia. Całość posypać ziołami i przyprawą. Grillować około 20 minut, obracać i ewentualnie skrapiać marynata lub posypywać ziołami i przyprawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.07.2015 20:26
na pewno świetnie smakują
Margo1 23.06.2015 09:11
też takie szaszłyki robię
Wacław 21.06.2015 16:21
pyszny szaszłyk :-)
Małgorzata Pin 21.06.2015 09:36
wszystko co podawane jest z grilla smakuje wyśmienicie.
pestka 21.06.2015 09:08
pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak