Szaszłyki z baraniny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • baranina

    50 dag
  • cielęcina

    25 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oba mięsa należy zemleć, wymieszać z cząbrem, posiekanym czosnkiem, oregano, papryką, pieprzem i solą. Dolać bulion i wyrabiać aby masa była dość ścisła. Masę wstawić do lodówki na kilka godzin. Z masy formować niewielkie kotleciki i grillować je( na ruszcie bądź folii aluminiowej) z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 15.01.2014 14:36
Ciekawy przepis
IKrakowianka 20.06.2013 22:13
fajne na grilla
Ada-Gaba 30.05.2012 11:10
coś dla mnie
Katarzyna/kate1980 12.04.2012 21:23
koniecznie muszę spróbować
szajba2 10.01.2012 19:39
nie dla mnie
Barbara55 03.01.2012 16:53
o jej
rakow2 18.04.2011 16:35
baranów dookoła pod dostatkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat