Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości
1 kg
papryka czerwona
1
cebula
2
kiełbasa zwyczajna
30 dkg
boczek
25 dkg
pieczarki
30 dkg
olej
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i pokroić na kawałki ok. 3 cm- przy pieczeniu znacznie maleje. Sól, pieprz, papryki i przyprawę do kebaba wymieszać z olejem- tak, aby wystarczyło do zalania mięsa. Mięso w marynacie odłożyć na cały dzień do lodówki.
Krok 1 - Szaszłyki wieprzowe foto
2
Kiełbasę pokroić na plasterki, boczek również. Pieczarki opłukać i obrać. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę pokroić na paski. Na patykach układać na przemian wszystkie składniki.
Krok 2 - Szaszłyki wieprzowe foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 1-1,5 godziny.
Krok 3 - Szaszłyki wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 03.10.2013 15:54
prezentują się naprawdę smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak