Szaszłyki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • papryka czerwona

    1
  • cebula

    2
  • kiełbasa zwyczajna

    30 dkg
  • boczek

    25 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki wieprzowe foto
Mięso opłukać i pokroić na kawałki ok. 3 cm- przy pieczeniu znacznie maleje. Sól, pieprz, papryki i przyprawę do kebaba wymieszać z olejem- tak, aby wystarczyło do zalania mięsa. Mięso w marynacie odłożyć na cały dzień do lodówki.
Krok 2 - Szaszłyki wieprzowe foto
Kiełbasę pokroić na plasterki, boczek również. Pieczarki opłukać i obrać. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę pokroić na paski. Na patykach układać na przemian wszystkie składniki.
Krok 3 - Szaszłyki wieprzowe foto
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 1-1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
izapozdro 03.10.2013 15:54
prezentują się naprawdę smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat