Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
papryka czerwona 1
cebula 2
kiełbasa zwyczajna 30 dkg
boczek 25 dkg
pieczarki 30 dkg
olej
sól
pieprz
przyprawa kebab- gyros Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki wieprzowe

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i pokroić na kawałki ok. 3 cm- przy pieczeniu znacznie maleje. Sól, pieprz, papryki i przyprawę do kebaba wymieszać z olejem- tak, aby wystarczyło do zalania mięsa. Mięso w marynacie odłożyć na cały dzień do lodówki.
Krok 1 - Szaszłyki wieprzowe foto
2
Kiełbasę pokroić na plasterki, boczek również. Pieczarki opłukać i obrać. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę pokroić na paski. Na patykach układać na przemian wszystkie składniki.
Krok 2 - Szaszłyki wieprzowe foto
3
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 1-1,5 godziny.
Krok 3 - Szaszłyki wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 03.10.2013 15:54
prezentują się naprawdę smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak