Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z szparagami i truskawkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
truskawki świeże 15 dag
szparagi 5 szt
oliwa
polewa gastronomiczna

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z szparagami i truskawkami

Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w kawałki. Truskawki myjemy obieramy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy do niej przyprawę do grilla i oliwę z oliwek - marynujemy ok 15 min. Następnie na patyczki do szaszłyków nakąłdamy szparagi, truskawki i kawałki mięsa. Grillujemy. Polewamy polewa gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 18.06.2013 11:26
piekne kolory i na pewno smaczne :)
gotujebochce 18.06.2013 10:59
o super pomysł na grila
kasienka23 18.06.2013 10:39
fajny pomysł
arbuzowo 18.06.2013 10:17
ciekawe połączenie smaków
aisoglam 18.06.2013 09:26
Pysznie wyglądają :)
iwa643 18.06.2013 09:23
Polecam na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak