Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z pieczarkmi

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
pieczarki 40 dag
cebula biała 4-5 sztuk
sól
przyprawa kebab- gyros Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
tłuszcz do smażenia
boczek 30-40 surowy bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z pieczarkmi

WYKONANIE:

Filet i boczek pokroić na kwadraty, cebulę obrać i pokroić na pół a potem na 4 części, pieczarki małe oczyścić i umyć, odciąć ogonki. Pokrojone filety posypać przyprawą kebab i curry, boczek posolić, pieczarki też posolić. Nabijać na przemian wszystkie składniki na szpikulce. Wszystko obsypać pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i powkładać szaszłyki i smażyć na rumiano obracając co jakiś czas, jak już się dobrze podsmażą, przykryć pokrywką i dusić. Można podlać odrobiną wody i dusić około 10 minut. Podawać z ziemniakami polanymi wytworzonym własnym sosem i dowolną surówką. Można zamiast ziemniaków podać z ryżem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.04.2014 22:01
Zrobiłam się głodna :-)
Kuchenka 11.03.2014 13:51
fajne danie
Michał2 26.02.2014 23:04
bardzo smaczne:)
oluniaaa944 23.02.2014 18:32
bardzo pyszne szaszlyczki!!
Janina 23.02.2014 11:56
Fajny pomysł;)
gosia561 17.02.2014 00:11
piękne takie złociste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak