Szaszłyki drobiowe z cukinią i czosnkiem marynowanym

Szaszłyki drobiowe z cukinią i czosnkiem marynowanym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Przepis na szaszłyki drobiowe z kawałkami cukinii i ząbkami marynowanego czosnku. Świetny przepis na szaszłyki na grilla lub do zrobienia w piekarniku.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
  • cukinia

    1 sztuka
  • Czosnek marynowany Smak

    1 słoik
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • sól gruboziarnista

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Namocz patyki do szaszłyków w wodzie. Zapobiegnie to ich spaleniu.

2. Pokrój filet kurczaka w kostkę. Zamarynuj w oliwie z dodatkiem soli, pieprzu i bazylii. Marynuj ok. 30 minut.

3. Cukinię pokrój w krążki, a krążki przekrój na pół (w półksiężyce). Odsącz ząbki czosnku marynowanego.

4. Kawałki mięsa nadziewaj naprzemiennie z plastrami cukinii i ząbkami czosnku.

5. Grilluj na ruszcie lub piecz w piekarniku przez ok. 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat