Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki kilka szt
cukinia 1 szt
cebula czerwona 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
oliwa 2 łyżki
wykałaczki
rękaw do pieczenia
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe

Kroki postępowania

1
Filet z piersi kurczaka pokroiłam w dużą kostkę,obsypałam świeżym tymiankiem, suszoną bazylią, solą ,białym pieprzem, skropiłam oliwą z oliwek, wymieszałam wszystko dokładnie i odstawiłam do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Szaszłyki drobiowe foto
2
Do szaszłyków użyłam pieczarek pociętych na grube plastry, czerwoną paprykę pokrojoną na kawałki, plastry cukinii i czerwoną cebulę ,które nadziewamy na wykałaczki na przemian z mięsem.
Krok 2 - Szaszłyki drobiowe foto
3
Szaszłyki umieściłam w rękawie do pieczenia, szczelnie zamknęłam klipsami i piekłam w piekarniku ok. 45 min. w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Szaszłyki drobiowe foto
4
Upieczone szaszłyki ułożyłam na liściach sałaty ,podałam do nich surówkę z kapusty pekińskiej z kawałkami świeżego ogórka, pomidora, sera feta i oliwkami.
Krok 4 - Szaszłyki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 08.10.2013 16:50
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak