Szaszłyki drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • pieczarki

    kilka szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula czerwona

    2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • wykałaczki

  • rękaw do pieczenia

  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki drobiowe foto
Filet z piersi kurczaka pokroiłam w dużą kostkę,obsypałam świeżym tymiankiem, suszoną bazylią, solą ,białym pieprzem, skropiłam oliwą z oliwek, wymieszałam wszystko dokładnie i odstawiłam do lodówki na kilka godzin.
Krok 2 - Szaszłyki drobiowe foto
Do szaszłyków użyłam pieczarek pociętych na grube plastry, czerwoną paprykę pokrojoną na kawałki, plastry cukinii i czerwoną cebulę ,które nadziewamy na wykałaczki na przemian z mięsem.
Krok 3 - Szaszłyki drobiowe foto
Szaszłyki umieściłam w rękawie do pieczenia, szczelnie zamknęłam klipsami i piekłam w piekarniku ok. 45 min. w temp. 180 stopni.
Krok 4 - Szaszłyki drobiowe foto
Upieczone szaszłyki ułożyłam na liściach sałaty ,podałam do nich surówkę z kapusty pekińskiej z kawałkami świeżego ogórka, pomidora, sera feta i oliwkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 08.10.2013 16:50
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat