Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szaszłyki brzoskwionowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwini
5
jabłka
3
cukru
5 łyżek
cynamonu
2 łyżeczki
posiekanej świeżej miety
łyżeczka
sok z cytryny
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki brzoskwionowe

Jabłka podzielić na ósemki i po usunięciu gniazd nasiennych skropić sokiem z cytryny, a potem obtoczyć w cukrze. Brzoskwinie poprzecinać na pół, wyjąć pestki. Na krótkie szpadki nadziewać na przemian cząstki jabłek i połówki brzoskwiń. Posypać miętą i cynamonem. Piec na tackach grillowych przez 20 min.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 27.06.2011 16:42
brzoskwinie lubię :-)
Monika192 05.02.2011 12:49
mniam mniam
ewelinapac 08.11.2010 19:51
muszę wyprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak