szaszłyk kołecki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    30 dag
  • boczek wędzony

    20 dag
  • cebula

    3 szt
  • papryka

    4 szt
  • majeranek

  • Czosnek suszony Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować mięso wołowe. Pokroić je na w miarę drobną kostkę. Przyprawić je do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Odstawić na około 20 minut. Cebulę oczyścić. Paprykę pokroić po długości, na plastry. Boczek również pokroić w plastry. Cebulę pokroić na kółka. Nabijać wszystko na szpadki na przemian: najpierw boczek, mięso, cebulę a na koniec paprykę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 23.05.2012 07:11
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat