Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 70 dag
papryka czerwona 1 mała
cebula biała 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki+kilka do obtoczenia
przyprawa do potraw Kucharek 1 płaska łyżeczka
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką

Kroki postępowania

1
1. Filety dokładnie myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i siekamy w drobną kostkę.
Krok 1 - Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką foto
2
2. Dorzucamy drobno posiekaną cebulkę i paprykę, jajko, dwie łyżki mąki i przyprawy.
Krok 2 - Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką foto
3
3. Dokładnie mieszamy i zagniatamy ręcznie kotleciki. Obtaczamy je w mące.
Krok 3 - Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką foto
4
4. Układamy na rozgrzanym oleju i lekko spłaszczamy. Smażymy po około 4 minuty z każdej strony.
Krok 4 - Szarpańce drobiowe z papryką i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.11.2015 08:01
pyszne szarpańce
paulette17 13.03.2015 11:05
Smaczne i takie kolorowe !
Michał2 12.03.2015 16:25
mniam dobre kotleciki
luna76 12.03.2015 14:03
Sprytne i apetyczne :)
marcia7 12.03.2015 13:24
niezła sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak