Szarlotka z miodowymi jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • margaryna

    120 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

nadzienie

  • jabłka

    1 kg
  • miód płynny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
Mąkę, jaja, cukier, proszek do pieczenia i pokrojoną margarynę łączymy ze sobą tak, by powstała jednolita masa.
Krok 2 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
ciasto rozwałkowujemy.
Krok 3 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
Ciasto wykładamy do foremki, uprzednio lekko wysmarowaną olejem.
Krok 4 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Część jabłek podsmażamy z miodem na patelni.
Krok 5 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
Jabłka smażone i surowe wykładamy na ciasto.
Krok 6 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
Pozostałym ciastem przykrywamy jabłka.
Krok 7 - Szarlotka z miodowymi jabłkami foto
Pieczemy w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem przez 50 min.
Betka
Ja używałam termoobiegu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 28.03.2016 12:04
fajna szarlotka
IwonaKa 29.01.2016 19:54
nie ma to jak dobra szarlotka do popołudniowej kawy
Andysz 28.01.2016 05:17
uwielbiam domową szarlotkę
Damiano 21.01.2016 12:56
smaczne ciasto
Ewelina1991 21.01.2016 09:11
fajne, proste ciasto
Babeczka35 21.01.2016 07:46
Pyszne ciasto:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat