Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z budyniem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka pszenna 4 szkl
proszek do pieczenia 1 op
margaryna 250 g
jaja 2 szt
mleko 1 l
cukier puder do poosypania
jabłka 1 kg
budyń waniliowy 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z budyniem

Kroki postępowania

1
mąkę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia, dodać cukier, jajka , margarynę i zagnieść ciasto.
Krok 1 - Szarlotka z budyniem foto
2
Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować.Jedną część ciasta wyłożyć na blachę. Poukładać jabłka obrane i pokrojone w ósemki, z wydrążonymi gniazdami nasiennymi.
Krok 2 - Szarlotka z budyniem foto
3
Budynie ugotować jak podano w przepisie na opakowaniu z dodatkiem cukru. Zalać gorącym budyniem jabłka i przykryć drugą warstwą placka.Piec 1 180 stopniach przez około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Szarlotka z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 14.02.2014 11:16
pyszności:)
Czyki 11.02.2014 15:24
O mamo jakie pyszności:)
agnieszka131919 11.02.2014 13:06
ulubione ciasto moich dzieci
Agata3 11.02.2014 12:44
pyszne ciasto :)
ada.la 11.02.2014 12:25
za to zagniatanie ciasta dodaję ci smaczne
Janina 11.02.2014 12:25
Moje ulubione ciacho;)
usmiech 11.02.2014 11:58
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak