Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki suche

mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
kasza manna 1 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Pozostałe

jabłka 2 kg
cynamon Prymat
masło 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Wszystkie składniki suche dokładnie ze sobą mieszamy i dzielimy na trzy części.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach ,mieszamy je z cynamonem.
Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy na dno tortownicy pierwszą część suchych składników. Następnie połowę jabłek ,drugą część suchych składników ,na to tarte jabłka i trzecia część suchych składników. Na wierzch posypujemy masło starte na tarce o dużych oczkach.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 12.01.2015 13:05
Od samego patrzenia na to ciacho ślinka cieknie - pychotki! :)
pajbek 11.01.2015 20:22
Musi być przepyszna ;-)
irenka 11.01.2015 20:04
uwielbiam takie ciacho
Zdzisław 11.01.2015 17:07
takie słodkości lubię
Aleksandra/Olcia 11.01.2015 16:05
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak