Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3 szklanki -
masło 250 g
250 g -
cukier puder
0,5 szklanki -
jajko
4 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier kryształ
1/3 szklanki -
Cynamon mielony Prymat
2 łyżeczki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
cukier drobny
200 g -
sól
szczypta -
jabłko kwaśne
3 kilka szt.
Przepis i sposób przygotowania Szarlotka na jesienną depresje
Kroki postępowania
3 szklanki mąki
250g masła
4 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę i dzielimy na dwie części jedna troszkę mniejsza. Mniejszą część wkładamy do zamrażarki.
3 kg jabłek
1/3 szklanki cukru
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy cynamon cukier i mąkę ziemniaczaną i wszystko dokładnie mieszamy.
4 białka
200 g cukru
szczypta soli
Ubijamy pianę na sztywno i wylewamy ją na masę jabłkową.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)