Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na grzankach
Kroki postępowania
Bułkę lub chałkę pokroić w grube kromki. Moczyć w mleko rozbełtanym z jajkiem i z solą do smaku. Następnie smażyć z obu stron na złoto.
bułka | 1 szt/paryska |
mleko | 1 szklanka |
jabłka | 1/2 kg |
cukier waniliowy | 2 szt. |
masło | 2 łyżki |
jajko | 2 szt. |
budyń waniliowy | 1 szt. |
mleko | do budyniu |
tłuszcz do formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: