Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Szarlotka miodowa

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
400 g
cukier brązowy
150 g
płatki migdałowe
100 g
mąka kukurydziana
50 g
olej słonecznikowy
180 ml
mleko
50 ml
miód
5 łyżek
cynamon
2 łyżki
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
sól
¾ łyżeczki
Sklep Prymat
papierówka
4 szt.
jajko
4 szt.
cukier puder
do posypania
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka miodowa

Mąkę pszenną oraz kukurydzianą przesiać przez sito. Dodać do niej proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon. Delikatnie wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć jaja, brązowy cukier, olej, mleko i miód. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w kostkę. Składniki sypkie wymieszać z masą płynną oraz jabłkami. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C. Piec 45 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 11.10.2012 15:37
smaczna
Małgorzata106 29.08.2012 21:15
super
wedith1 26.08.2012 17:46
Pyszności!
GOSIA18 15.08.2012 22:07
trzeba sprobowac
elka4621 15.08.2012 21:31
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak