Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka miodowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
cukier brązowy 150 g
płatki migdałowe 100 g
mąka kukurydziana 50 g
olej słonecznikowy 180 ml
mleko 50 ml
miód 5 łyżek
cynamon 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól ¾ łyżeczki
papierówka 4 szt.
jajko 4 szt.
cukier puder do posypania
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka miodowa

Mąkę pszenną oraz kukurydzianą przesiać przez sito. Dodać do niej proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cynamon. Delikatnie wymieszać. W osobnym naczyniu połączyć jaja, brązowy cukier, olej, mleko i miód. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w kostkę. Składniki sypkie wymieszać z masą płynną oraz jabłkami. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Po wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C. Piec 45 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 11.10.2012 15:37
smaczna
Małgorzata106 29.08.2012 21:15
super
wedith1 26.08.2012 17:46
Pyszności!
GOSIA18 15.08.2012 22:07
trzeba sprobowac
elka4621 15.08.2012 21:31
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak