Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka królewska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 0,5 l
galaretka cytrynowa 2 szt
kisiel truskawkowy 1 szt
czekolada mleczna
jabłka prażone 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka królewska

Pieczemy biszkopt z 6 jaj. Jabłka mieszamy z suchymi galaretkami. Jabłka wylewamy na biszkopt. Śmietankę ubijamy ,kiedy będzie już ubita dodajemy kisiel truskawkowy, następnie rozpuszczoną żelatynę(tak jak do ciasta W-Z)śmietankę wyciskamy przez worek cukierniczy tworząc ładne wzorki, posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.05.2016 13:50
lubię bardzo
Ilona10 21.02.2013 10:46
nie podgrzewam jabłek sypię suchą galaretkę tylko trzeba dobrze wymieszac a ciasto najlepsze na drugi dzien
Beatris 18.02.2013 11:59
Nie podgrzewasz jabłek przed dodaniem galaretek? Żelatyna w nich zawarta rozpuści się w zimnych?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak