Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka kakaowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1,5 szkl
kakao 2 łyżki
cukier 2-3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 szt
margaryna 1/2 kostki

jabłka

jabłka 1,5 kg
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka kakaowa

Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, dzielimy na dwie równe części. Jedną część rozwałkowujemy na dno blaszki, którą wcześniej wysmarowaliśmy margaryną . Ciasto gęsto nakłuwamy widelcem.

Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, do jabłek dodajemy pozostałe składniki – mieszamy i wykładamy na ciasto równomiernie je rozprowadzając.

Drugą część ciast ścieramy na tarce o dużych oczkach.

Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.02.2015 19:44
na pewno super smakuje
Renata9 26.01.2015 16:01
bardzo smaczna szarlotka
mirosława4 26.01.2015 15:56
podoba Mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak