Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA FRANCUSKA NA CIEPŁO Z LODAMI
SMACZNEGO!!!!
Ciasto: | |
mąka | 300 g |
cukier puder | 100 g |
masło | 150 g |
żółtko jajek | 2 szt |
Nadzienie: | |
jabłka | 1 kg |
cukier | 150 g |
cukier waniliowy | 1 op. |
Krem: | |
mleko | 1 1/2 szkl |
cukier | 100 g |
mąka | 50 g |
masło | 100 g |
żółtko jajek | 3 szt |
DODATKOWO: | |
białko | 5 szt |
cukier | 100 g |
lody śmietankowe | 2 gałki do porcji |
lody czekoladowe | 2 gałki do porcji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: