Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
cukier 1 szklanka
margaryna 1
jajko 5
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 2,5 kg
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Margarynę, żółtka i cukier utrzeć na jednolitą masę, dodać mąkę i pr do pieczenia. Ciasto podzielić na połowę i zamrozić na pół godz. Między czasie utrzeć jabłka na tarce, jabłka posypac cukrem(wdł uznania). Na dno blachy do pieczenia zetrzeć na tarce ciasto, przełożyć utartymi jabłkami i znowu zetrzec drugą połowę ciasta. Ciasto Wstadzic do piekarnika na godzinę w temperaturze 200 stopni. Na ciasto można posypać cukier puder

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 24.08.2013 22:34
fajny przepis :-)
Milena87 23.07.2013 22:43
szarlotka jest super
Czarnula87 23.07.2013 21:40
ulubione ciacho moje
artur7 23.07.2013 18:56
szarlotka mniam
Megg 23.07.2013 16:48
przepyszna szarlotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak