Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szafranowy puch - deser

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana kremówka 200 g
orzechy włoskie 1 łyżka
Szafran nitki Prymat 0,1 g
miód 0,5 łyżeczki
sezam 0,5 łyżeczki
limonka 1 szt
cukier wanilinowy 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szafranowy puch - deser

Kroki postępowania

1
Na suchej patelence delikatnie podsmażyć szafran (uwaga żeby go nie spalić !!!)
Krok 1 - Szafranowy puch - deser foto
2
Podsmażyć delikatnie orzechy włoskie, jak już nabiorą lekkiego kolorku dodać sezam i miód. Chwilkę razem podsmażać i zdjąć z ognia, odstawić do wystygnięcia.
Krok 2 - Szafranowy puch - deser foto
3
Limonkę przekroić na pół.
W misce ubić śmietanę kremówkę z cukrem waniliowym. Jak już będzie dobrze ubita wcisnąć do niej limonkę, wymieszać, dodać szafran i znów chwilkę wymieszać. Szybko nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki na godzinę.
Krok 3 - Szafranowy puch - deser foto
4
Po tym czasie udekorować orzechami włoskimi z miodem i sezamem.
Krok 4 - Szafranowy puch - deser foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 26.02.2013 08:13
aż ślinka leci
Stenka 25.02.2013 08:04
apetyczny
czekoladka_m 23.02.2013 21:53
podoba mi się:)
mysza75 23.02.2013 14:58
Deser złoto z szafranem super :-)
KasiaK90 23.02.2013 12:23
super
paulina2157 23.02.2013 10:25
świetny deser
Konczi 23.02.2013 09:47
wow smakowitość u Ciebie dzisiaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak