syrop z wiśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    50 dag
  • cukier

    5 łyżek
  • woda

    3 szklanki
  • kostki lodu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie wypłukać i wydrylować. W garnku zagotować wodę z cukrem, gdy zacznie się gotować włożyć owoce, gotować niezbyt intensywnie by owoce nie uległy rozpadowi. Gdy owoce są miękkie ale nie rozgotowane, zdjąć kompot z ognia i ostudzić. Podawać syrop wraz z owocami i kilkoma kostkami lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elzbietar64 06.06.2012 23:41
muszę spróbować
wojr63 11.05.2012 23:18
uwielbiam taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat