Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z rabarbaru

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 500 g
maliny świeże 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z rabarbaru

Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy w małe kawałki. Zasypujemy cukrem i dodajemy 3-5 łyżek wody. Gotujemy na małym ogniu przez 10 minut. Dodajemy maliny i gotujemy jeszcze 5 minut. Gorący przelewamy do wy pasteryzowanych/wyparzonych butelek.
Owoce pozostałe po gotowaniu syropu można zużyć do ciast, deserów lub jako dżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.05.2015 09:03
fajny pomysł
mami93 20.05.2015 23:01
prześliczne
Ola1young 20.05.2015 19:31
pyszniutki
cukiereczek 20.05.2015 18:59
wyjątkowy syrop
dollce 20.05.2015 18:52
Wygląda cudownie :)
cooked 20.05.2015 18:37
pychotka :)
norweska20 20.05.2015 17:17
smakowity syrop
Gracer 20.05.2015 17:13
wygląda smacznie
Róża1 20.05.2015 16:10
jestem pod wrażeniem , fajny przepis :-).
jasiek 20.05.2015 15:26
ale słodko wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak