Syrop z mięty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięta liście

    15 gałązek
  • cukier

    1,5 szklanka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 dag
  • woda

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę należy zagotować razem z cukrem i kwaskiem cytrynowym. Do gorącej wody należy wsypać miętę, którą wcześniej dokładnie myjemy. Odstawiamy wszystko pod przykryciem na 24 h. Następnie należy przecedzić, zagotować i gorący syrop wlewać do butelek/słoików. (Pasteryzacja nie jest konieczna).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat