Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z kwiatów czarnego bzu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 60 baldachów
cukier 2 kg
cytryna 6 szt
Kwas cytrynowy Prymat 2 szt
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z kwiatów czarnego bzu

Po zerwaniu baldachów, odciąć kwiaty bzu. Przygotować słój szklany. Cytryny umyć, pokroić w kawałki ze skórką. Do słoika wsypać kwiatki, dodać cukier, kwasek cytrynowy, kawałki cytryny, wymieszać. Pozostawić na dwie doby, od czasu do czasu wymieszać. Następnie zagotować wodę. Gorącą wodę wlać do słoja, wymieszać, przecedzić. Syrop przelać do wyparzonych butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 01.07.2017 22:16
Dzięki ))))
JulkaTomeczek 24.06.2017 00:19
Też zrobiłam go jest pyszny
Renataj 22.06.2017 22:45
Kiedyś robiłam podobny ale już się znudził domownikom.
Renata9 22.06.2017 19:54
Pyszny i zdrowy sok
Stenka 22.06.2017 19:46
Robię co roku, ale bez cytryny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak