syrop z jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    5 łyżek
  • woda

    3 szklanki
  • kostki lodu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody oczyścić . W garnku zagotować wodę z cukrem, gdy zacznie się gotować włożyć owoce, gotować niezbyt intensywnie by owoce nie uległy rozpadowi. Gdy owoce są miękkie ale nie rozgotowane, zdjąć kompot z ognia i ostudzić. Podawać syrop wraz z owocami i kilkoma kostkami lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 31.10.2011 16:15
zimowe zapasy.,.. pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat