Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

syrop z czerwonych porzeczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone porzeczki 50 dag
cukier 5 łyżek
woda 3 szklanki
kostki lodu

Przepis i sposób przygotowania na: syrop z czerwonych porzeczek

Porzeczki oczyścić . W garnku zagotować wodę z cukrem, gdy zacznie się gotować włożyć owoce, gotować niezbyt intensywnie by owoce nie uległy rozpadowi. Gdy owoce są miękkie ale nie rozgotowane, zdjąć kompot z ognia i ostudzić. Podawać syrop wraz z owocami i kilkoma kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 09.09.2011 20:45
muszę to kiedyś zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak