syrop z czerwonych porzeczek

syrop z czerwonych porzeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki

    50 dag
  • cukier

    5 łyżek
  • woda

    3 szklanki
  • kostki lodu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki oczyścić . W garnku zagotować wodę z cukrem, gdy zacznie się gotować włożyć owoce, gotować niezbyt intensywnie by owoce nie uległy rozpadowi. Gdy owoce są miękkie ale nie rozgotowane, zdjąć kompot z ognia i ostudzić. Podawać syrop wraz z owocami i kilkoma kostkami lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

treonina

09.09.2011 20:45
muszę to kiedyś zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat