Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z cebuli

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z cebuli

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Przekładamy do słoiczka lub szklanki, przesypując dość obficie cukrem (może być też cukier trzcinowy lub miód).
Przykrywamy spodeczkiem i odstawiamy na noc, aby cebula puściła sok.
Sok, który cebula puści to syrop.
Podajemy 2-3 razy dziennie, dzieci od 1 r.ż. do 12 lat po 1 łyżeczce, dzieci powyżej 12 lat i dorośli po 1 łyżce stołowej.
Na zdrowie!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.06.2015 22:55
samo zdrowie
Konczi 06.02.2014 20:06
na zimę jest idealny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak