Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop miętowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

liści mięy 6 garści
woda 2 szkl
cukier 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop miętowy

Mięte przebrać odmierzyć 4 garście i umyć. Zagotować wodę i przelać do garnka wsypać cukier i zagotować by cukier się rozpuścił i wsypać do garnka listki mięty i zagotować przez 10 minut. Odstawić na bok i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia zagotować jeszcze przez 10 minut i przez sitko przelać do słoiczków zapasteryzować przez parę minut przechowywać w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak