Syrniki z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    30 dg
  • jajko

    1 sztuka
  • kasza manna

    2 łyżki
  • mak

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    0, 25 łyżeczki
  • mąka pszenna

  • olej słonecznikowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do głębokiej miski dać twaróg i jajko oraz dokładnie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa. Następnie wsypać dwa rodzaje cukrów i sól oraz wymieszać. Dodać kaszę mannę oraz mak i wymieszać dobrze. Zostawić na 10 - 15 minut. Formować nieduże krążki. Obtoczyć je w mące pszennej z obu stron. Smażyć na oleju słonecznikowym na średnim ogniu z obu stron na kolor rumiany.
Podawać z miodem lub konfiturą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat