sylwestrowa przekąska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto drożdżowe:

  • cebula

    6 szt
  • mięso mielone

    40 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieprz

  • sól

  • kechup

  • Farsz:

    50 dkg
  • pieczarki

    50 dkg
  • ser gouda

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto drożdzowe: 1 szkl wody i 1 szkl mleka oraz 1 łyż cukru 1,5 szkl mąki oraz 5 dkg drożdzy robimy zaczyn odstawimy na 2 godz w ciepłe miejsce. Nastepnie robimy farsz cebule kroimy w kostke smażymy na oleju dodajemy pokrojone drobno pieczarki oraz mięso to wszystko razem smazymy pod koniec dodajemy pokrojoną papryke doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy z startym serem ok 15 dkg. Gdy zaczyn urośnie przekładamy na stolnice i wyrabiamy dodając tyle mąki tak aby ciasto miało konsystencje jak na pierogi. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką na każdy kawałek nakładamy troszkę kechupu na to farsz sklejamy tylko środek. Przekładamy do formy i odstawimy aby lekko podrosły. Pieczemy ok 30 min w temp 180c. pod koniec an boczki dajemy reszte starego sera. Podajemy z sosem czosnkowym i kechupem. Ciasto drożdzowe każdy moze zrobic wg własnego uznania

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 11.03.2014 08:51
Fajny pomysł na przekąskę;)
JOANNA16 03.02.2014 17:51
fajna przekąska)))
Róża1 02.01.2014 13:58
fajny pomysł:-)
artur7 01.01.2014 16:45
fajna jakis kesek dobre
fotoviderek 31.12.2013 11:16
Świetnie wygląda :)
Katarzyna/kate1980 29.12.2013 21:07
ciekawy przepis
Katarzyna54 29.12.2013 18:26
ciekawy przepis
Rycerz 29.12.2013 18:14
Fajna przekąska.
IwonaDD 29.12.2013 17:36
fajna propozycja
gosia56 29.12.2013 17:14
na pewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat