Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sycący Pyrczok

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 2 szt
mąka pszenna 1 szkl
sól, pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sycący Pyrczok

Ziemniaki trzemy na tarce o najdrobniejszych oczkach, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Wylewamy gotową masę na natłuszczoną blaszkę, na wierch układamy plastry bekonu lub słoninki, pieczemy w 180 st. C ok. 1 h. Najlepiej patyczkiem sprawdzić, kiedy będzie dobre. Po upieczeniu smażymy na złoto na patelni i pałaszujemy jeszcze gorące:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

oluś 15.08.2013 22:30
słoninkę albo boczek oczywiście można dodać. Moja mama zawsze je dodawała, ale ja nie przepadam za mięsem, dlatego nie dodaję.
Konczi 15.08.2013 18:03
hmm w składnikach brak boczusia bądź słoninki
Aleksandra/Olcia 15.08.2013 13:07
heh fajna nazwa
jasiek 15.08.2013 13:01
ciekawy taki pyrczok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak