Swojskie śniadanko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    4 szt
  • boczek

    20 dag
  • cebula

    2-3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek w paseczki, cebulę w krążki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć kiełbasę z boczkiem a gdy wysmaży się już trochę tłuszczu dodać cebule. Chwilę smażyć mieszając, następnie zalać wodą(tylko tyle aby przykryła wszystko) i dusić ok 10 minut. Podawać ciepłe z chlebem(najlepiej świeżutkim, własnoręcznie pieczonym :) )

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 27.11.2011 12:43
mniamuśne
Anna133 27.11.2011 12:42
teztakie lubię ;)
lolajna7 26.11.2011 23:02
i do tego świeżutki chlebek, maczany w tym sosiku-mniam :)
lolajna7 26.11.2011 22:57
Dokładnie Emilio, ja lubię jak jest dużo cebulki :)
Emilia22 24.11.2011 17:56
szybko i smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat