Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
cebula biała 2 szt
łopatka wieprzowa mielona pół kg
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z mięsem

Makaron świderki wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę smażymy 10 min na oleju, później dodajemy mięso z łopatki mielone, smażymy razem z cebulą, w trakcie smażenia dodaję przyprawę do mięsa mielonego, paprykę i zioła prowansalskie, gdy mięso i cebula będą miękkie, całośc mieszamy z makaronem, na koniec wystarczy potrawę już tylko posolić i popieprzyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak