Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z mielonką z konserwy w sosie pomidorowym.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
mielonka 300 g
sos pomidorowy 200 g
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Koperek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Porada

Najlepiej zjadać po wymieszaniu makaronu z sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z mielonką z konserwy w sosie pomidorowym.

W garnku zagotować osoloną wodę. Na gotującą się wodę wrzucić makaronowe świderki i gotować je przez około 8 minut. Ugotowany makaron odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w niespecjalnie drobną kostkę. W garnuszku rozpuścić masło i przełożyć do niego pokrojoną cebulę. Cebulę obsypać sporą dawką suszonego koperku i podsmażać cebulę z koperkiem na masełku od czasu do czasu mieszając. Do zrumienionej cebuli dodać pokrojoną na mniejsze kawałki, rozdrobnioną mielonkę. Dodaną mielonkę obsypać sporą dawką słodkiej mielonej papryki. Wszystko zamieszać i dalej podsmażać na niedużym płomieniu. Gdy mielonka się podsmaży i połączy z pozostałymi składnikami do garnka dodać sos pomidorowy. Wszystko zamieszać i podsmażać jeszcze przez chwilkę na niedużym płomieniu doprawiając całość granulowanym czosnkiem oraz solą i pieprzem do smaku. Do talerzy nałożyć ugotowany makaron. Na makaron wyłożyć pomidorowy sos z mielonką i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.10.2014 13:14
dobry ten obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak