Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kurczakiem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 40 dag
pierś z kurczaka 0.5 kg
masło roślinne 2 łyżki
sól do smaku
olej roślinny
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kurczakiem i cebulką

Makaron świderki gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 3 łyżek oleju. Gotujemy al-dente. Nie może być zbyt miękki, ponieważ potem jeszcze go się podsmaża. Odcedzamy.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju, na złoty kolor. Cebulki obieramy, kroimy w kostkę i pod koniec smażenia się piersi z kurczaka dodajemy. Podsmażamy.
Na patelnię dodajemy masło roślinne, a także dodajemy makaron i jeszcze 2-3minutki podsmażamy.
Na koniec doprawiamy wedle smaku solą i pieprzem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.11.2012 12:44
pyszna propozycja;]
Kasnaj 07.11.2012 20:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak