Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 50 dag
kapusta kiszona 4 garście duże
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
kiełbasa 30-40 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kapustą

Kapustę odcisnąć, zalać wodą i postawić do gotowania. Posolić. Cebulę obrać, pokroić i lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu.
Z kapusty odlać wodę i przełożyć do rondla. Dodać cebulę, a na pozostałym tłuszczu zrumienić pokrojoną kiełbasę. Też ją dodać do kapusty. Dość mocno kapustę doprawić do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, osączyć na durszlaku i gorący dodać do kapusty.
Wszystko dobrze wymieszać i nakładać gorące na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 06.04.2017 12:40
Lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak