Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki Carbonara

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g.
boczek wędzony 25 dag
śmietana 30% 250 ml
jaja 4 szt
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki Carbonara

Boczek pokroić w kostkę, obsmażyć na suchej patelni, tłuszczyk sam wycieknie.
Ser zetrzeć na tarce o bardzo drobnych otworach, wymieszać ze śmietaną, dodać roztrzepane jajka, dokładnie wymieszać, a najlepiej zmiksować w blenderze. Przelać do garnka, zagotować, zdjąć z gazu, dodać podsmażony boczek.
Makaron ugotować al dente.
Polewać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 19.08.2013 21:42
Na pewno smaczne i aromatyczne :)
reniatka 11.05.2013 15:54
lubię takie dania z makaronem
wiola333 11.05.2013 11:06
bardzo dobry przepis
Cranberry 11.05.2013 10:37
carbonara pychota
Renata9 11.05.2013 09:54
pyszne danie, też takie robie
iwi 11.05.2013 09:47
Smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak