Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny przysmak z łososia i grzybów

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 0,5 kg
sok z cytyny 0,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
tymianek
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz, sól
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka
WINEGRET:
łosoś dzwonka 8 szt
wino białe wytrawne 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny przysmak z łososia i grzybów

Z wina, soku z cytryny,oliwy, tymianku i pozostałych przypraw przygotować marynatę i zanurzyć w niej łososia na 8h.
Grzyby(mogą być mrożone lub uprzednio namoczone suszone) pokroić w cząstki i podsmażyć na patelni z cebulą, czosnkiem , koperkiem oraz z dodatkiem białego wina. Usmażyć łososia.
Na półmisek wyłożyć grzyby a na nich układać łososia. Na koniec skropić sosem winegret.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 10.03.2014 20:17
apetyczna rybka, nie tylko na święta
treonina 19.01.2014 00:54
wygląda apetycznie!
Ania84 18.01.2014 21:28
pyszne i nie tylko na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak