świąteczny pasztet jarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżka
  • marchew

  • kalafior

    150 g
  • fasolka szparagowa

    150 g
  • zielony groszek

    150 g
  • mleko

    100 ml
  • śmietana

    100 ml
  • jajka

    5
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew pokroić w kostkę,kalafiora na różyczki,fasolkę pociąć na kawałki.warzywa gotować z kostką bulionową i 1 szkl. wody przez 10-15 min.przełożyć do formy do zapiekania wyłożoną foliom aluminiową.mleko,śmietanę,jajka,mąkę ziemniaczaną i Vegeta połączyć,doprawić solą i pieprzem,zalać warzywa.przykryć formę i wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika.piec 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
darus 05.04.2011 13:09
fajny
pioge7 29.11.2010 16:31
super
Joanna108 24.11.2010 09:33
Fajny pomysł ... szczególnie, gdy odwiedza mnie moja koleżanka wegetarianka.
gosia47-47 07.10.2010 21:54
pycha,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat