Przepis i sposób przygotowania na: świąteczne pankejksy z makiem
Świetnie smakują same, ale można je podawać również z ulubionym dżemem czy z bitą śmietaną.
jajko | 2 |
mleko | 250 ml |
olej rzepakowy | 50 ml |
mąka pszenna | 200 g (typ 650) |
cukier puder | 50 g |
migdały w płatkach | 15 g (pokruszonych) |
mak | 10 g |
kandyzowana skórka z pomarańcz | 1 łyżka, posiekanej |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
sól | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: