Świąteczna sałatka Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • udziec z kurczaka

    250 g filety
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ser żółty

    150 g
  • seler konserwowy

    1 słoik
  • ananas w puszce

    6 plastrów
  • jaja na twardo

    4 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku

marynata do mięsa ( ilość według uznania )

  • sos sojowy

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • olej rzepakowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone filety pokroić w kostkę i wrzucić do miseczki.
Dodać przyprawy, wymieszać.
Zakryć miseczkę folią spożywczą i wstawić ją do lodówki na około godzinę.
Po tym czasie usmażyć mięso na patelni ale już bez dodatku tłuszczu.
Po usmażeniu mięso wystudzić.
Do większej miski wrzucić odsączoną z zalewy kukurydzę, pokrojony ananas, starty na grubych oczkach ser i jajka a także odciśnięty seler i zimne mięso.
Potem dodać majonez, jogurt i dodać przyprawy do smaku.
Sałatkę wymieszać i odstawić do przegryzienia się smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat