Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszone włoskie prawdziwki z kaszą perłową...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
skwarki z boczku 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
prawdziwki 3/4 suszone włoskie
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: suszone włoskie prawdziwki z kaszą perłową...

włoskie prawdziwki suszone są niezwykle aromatyczne, po namoczeniu są bardzo miękkie i delikatne do jedzenia

3/4 szklanki suszonych prawdziwków namoczyć w miseczce w 2 szklankach wody na 30 minut - potem je drobno posiekać a wodę dolać później do kaszy

ugotować kaszę w osolonej wodzie i odlać ją na sito

cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na skwarkach boczku ze smalcem - do smaku dodać pieprz, sól i dodać grzyby - podsmażać z 10 minut mieszając

do grzybów włożyć kaszę, wlać wodę z grzybów i mieszając podsmażyć - do smaku dodać maggi i natkę pietruszki mrożoną lub świeżą - smakuje z kefirem.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 22.09.2013 20:29
grzybki mniam..
IwonaKa 19.02.2013 00:40
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: