Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka zięcia

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 400 g
cebula szalotka 1 większa
papryka czerwona 1 mniejsza
szczypiorek 1/2 pęczka
sól
pieprz
sok z cytryny
oliwa
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka zięcia

Kapustę i szalotkę zetrzeć na dużych oczkach tarki, obficie posolić, skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na min. kilkanaście minut.
Potem dodać startą czerwoną paprykę, doprawić cukrem ,pieprzem, wymieszać i odstawić na 5 minut.
Przed podaniem skropić oliwą z oliwek, i posypać ściętym szczypiorkiem.
Ci co nie wyobrażają sobie surówki bez majonezu , mogą dodać 1 łyżkę, wtedy uzyskamy też pyszną SAŁATKĘ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.04.2017 09:47
Na pewno pyszna ;)
Ada-Gaba 21.04.2017 13:44
bardzo dobra na pewno
Mniam 20.04.2017 11:18
Ciekawa, muszę taką zrobić :)
Bożena Matuszczyk 20.04.2017 10:17
Apetyczna i kusząca ,wygląda ślicznie;)
Krystyna32 20.04.2017 07:37
bardzo apetyczna
Wafelek2601 19.04.2017 21:55
Super się prezentuje
Renataj 19.04.2017 21:37
Prezentuje się bardzo apetycznie:)
2milutka 19.04.2017 17:31
apetyczne kolory :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak