Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze świeżych pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
natka pietruszki 1 pęczka
cytryna 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze świeżych pieczarek

Wykonanie:
Pieczarki dokładnie oczyścić, wrzucić do miski z wodą zakwaszoną sokiem z cytryny i odstawić na pół godziny. Następnie osuszyć na ręczniku papierowym, drobno pokroić i jeszcze raz skropić sokiem z cytryny do smaku. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki, olejem, solą , cukrem do smaku. Przed podanie schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 17.03.2017 08:56
Ciekawie się zapowiada :)
jagoda5913 17.03.2017 00:24
ciekawa propozycja
halina17 16.03.2017 21:41
Ciekawa jestem jak smakuje taka surówka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak