Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ze śweżej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewka surowa 2 szt
jabłko winne 2 szt
oliwa 4 łyzki
cukier 1 łyżka
pieprz 1/4 łyżeczki
sól 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 szt
kapusta biała 1/1 szt/kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ze śweżej kapusty

Kapustę i cebulę obrać, zetrzeć na tarku, posolić , wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Marchewkę i jabłka obrać. Następnie kapustę odcisnąć rękami z wytworzonego soku, dać do miski i zetrzeć marchewkę oraz jabłko. Dać sok wyciśnięty z cytryny oraz cukier, pieprz i oliwę, wymieszać. Podawać do mięsa smażonego oraz gotowanego. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 08.03.2014 13:34
smaczna surówka z dużą ilością witamin
Bernadeta1 03.03.2014 15:58
smaczny dodatek do obiadu
gosia56 02.03.2014 11:23
super surówka
Dorian 30.01.2014 08:18
samo zdrowie
IKrakowianka 28.01.2014 12:08
bardzo smaczna surówka
pestka 02.01.2014 09:26
to bardzo dobra obiadowa surówka
Dorota59 18.11.2013 11:50
taką lubimy
msmors 12.11.2013 07:44
uwielbiam taką surówkę
pajbek 10.11.2013 16:42
Pyszna surówka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak