Surówka ze słodkiej kapusty

Surówka ze słodkiej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sól do smaku

  • cukier

  • ocet winny

  • oliwa

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka ze słodkiej kapusty

Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i pozostawić na ok. 1 godz. po czym wycisnąć. Zetrzeć marchewkę, jabłko. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Dołożyć do kapusty. Doprawić do smaku w/w przyprawami Na koniec dodać oliwy wymieszać. Surówka może być dodatkiem do wszelkich mięs, ryb itd. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Sylwia56
Sylwia56 06.08.2011 12:28
fajne
Marek6 13.07.2011 20:47
Dobre
Marek6 13.07.2011 20:47
Dobre
Marek6 13.07.2011 20:47
Dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat