Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • burak

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sok z buraków

    1/4 szkl
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i cukrem.Z kapusty usunąć wierzchnie liście i drobno poszatkować.W czasie krojenia,kapustę łączyć z przyprawionym olejem.Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać i dodać do kapusty.Wymieszać surówkę z sokiem z buraków,dodać obrany i starty na drobnych oczkach burak.Doprawić w razie potrzeby cukrem,solą i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

08.02.2014 00:15
smaczny dodatek do obiadu

junox

09.06.2013 20:38
bardzo ciekawa:)

Wafelek2601

24.04.2013 21:53
Lubię takie surówki

Motorek

06.06.2012 08:19
smaczne

ben-ka

07.05.2012 21:40
świetny przepis:}

Goya

12.03.2012 19:21
super

IZABELA29

11.09.2011 08:48
jeszcze nie próbowałam ale warto

Justa32

25.07.2011 21:17
super

misia53

25.05.2011 17:25
coś nowego

Krystyna32

09.04.2011 07:54
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat