Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • burak

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • sok z buraków

    1/4 szkl
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z włoskiej kapusty na czerwono

Olej wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą i cukrem.Z kapusty usunąć wierzchnie liście i drobno poszatkować.W czasie krojenia,kapustę łączyć z przyprawionym olejem.Obraną cebulę i jabłko drobno posiekać i dodać do kapusty.Wymieszać surówkę z sokiem z buraków,dodać obrany i starty na drobnych oczkach burak.Doprawić w razie potrzeby cukrem,solą i sokiem z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Bernadeta1 08.02.2014 00:15
smaczny dodatek do obiadu
junox 09.06.2013 20:38
bardzo ciekawa:)
Wafelek2601 24.04.2013 21:53
Lubię takie surówki
Motorek 06.06.2012 08:19
smaczne
ben-ka 07.05.2012 21:40
świetny przepis:}
Goya 12.03.2012 19:21
super
IZABELA29 11.09.2011 08:48
jeszcze nie próbowałam ale warto
Justa32 25.07.2011 21:17
super
misia53 25.05.2011 17:25
coś nowego
Krystyna32 09.04.2011 07:54
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat